Dzisiaj zachęcamy Was do przeprowadzenia eksperymentu w kuchni.
Jak zaprawić zupę śmietaną?
Takie to proste, ale nie wszyscy o tym wiedzą. Śmietanę do zupy czy zupę do śmietany?
Jeśli bezpośrednio wlewamy do gorącej zupy śmietanę, zetnie się ona i powstaną grudy. Taka zupa wygląda nieapetyczne i nie mamy ochoty jej jeść. Należy śmietanę zahartować, wlewając do niej gorąca zupę i po dokładnym wymieszaniu łączymy ją z całą zawartością garnka. Śmietana doskonale połączy się z potrawą, tworząc idealną konsystencję ciepłego i zdrowego posiłku. Spróbujcie przeprowadzić takie doświadczenie sami lub z rodzicami. Sądzimy, że wniosek z przeprowadzonego eksperymentu zapamiętają nie tylko dziewczynki...bo przecież chłopcy też lubią gotować i są świetnymi kucharzami.
Powodzenia!
Fajnej zabawy
04-855 Warszawa
ul. Bajkowa 17/21